Hold typer

Via Hund & Træning tilbyder jeg flere forskellige typer af hold. Udover almindelig holdtræning, tilbyder jeg også forskellig temahold og enetimer. 

Holdtræning

Hvalpehold: For alle hvalpe i alderen 8 uger til 5 måneder. Giv din hund den bedste start i livet. Holdet har fokus på, at du får etableret et godt samarbejde med din hvalp. Vi begynder også træningen af de færdigheder du har brug for din hund kan i hverdagen, f.eks. indkaldet. 

Unghundehold: Holdet er en fortsættelse af hvalpeholdet. Vi fortsætter med de øvelser og færdigheder der blev introduceret på hvalpeholdet.

Hverdagslydighed: For hunde i alle aldre. Holdet forusdsætter, at du har har erfaring med klikkertræning. Udover at vi arbejder på dagligdagskompetencerne, så træner vi også forskellige typer af tricks afhængigt af deltagerns ønsker. 

Konkurrencelydighed: For hunde over 5 måneder. Holdet henvender sig til alle der har lyst til at træne DKK konkurrencelydighed og som har klikkererfaring.

Jagttræning: For alle hunde over 5 måneder. Har du lyst til træne jagt med din hund, så tilbyder jeg både introduktions- og fortsætterhold. 

Træning af hunde

Jeg arbejder for Hund & Træning, hvor vi tilbyder flere forskellige former for træning. Fælles for dem alle er et ønske om at hjælpe dig og din hund bedst muligt, med den træning I har lyst til. Det kan være alt fra at få en familiehund, der fungerer godt i jeres dagligdag til ønsket om at gå til konkurrencer (lydighed, rally, jagt) med hunden.

Filosofien bag

Den træning jeg og resten af Hund & Træning kan tilbyde er baseret på viden om, hvordan hunde lærer. Målet med alle typer for træning, uanset om det er alm. hverdagstræning eller konkurrencetræning, er at få hunden til at udføre en adfærd på et signal fra os. Det kan være at komme når der bliver kaldt, gå pænt i snor, sidde og dække eller evt. apportere.

Basalt set er der to veje til målet: Man kan få hunden til at udføre adfærd fordi den derved kan undgå et ubehag eller man kan få hunden til at udføre adfærd fordi den derved opnår noget behageligt. Den sidste mulighed er den jeg vælger at træne hund efter selv og også den vi hos Hund & Træning underviser efter. Når hunde arbejder for at opnå noget behageligt (godbidder, legetøj, osv.) får man hunde der er glade, initiativrige og som har lyst til at samarbejde. Bruger man ubehag (alt fra skæld ud til fysisk afstraffelse) bliver hunden passiv og tør kun gøre noget når den er helt sikker på at det ikke medfører ubehag.

Fri ved fod

Klikkertræning

Hos Hund & Træning underviser vi i klikkertræning. Du behøver ikke bruge en klikker, for at deltage på holdene, men du vil blive bedt om at bruge et bestem ord, som kan fortællle din hund, at det den gjorde lige nu var rigtigt, og der kommer en belønning lige om lidt. Klikkertræning handler om andet end klikkeren. Vi har fokus på at arrangere vores træningssituationer på en sådan måde, at hunden kan komme til at vise ønsket adfærd, så vi kan komme til at belønne den for det. Gør hunden noget andet end det vi ønsker, så kan vi ignorere det (hvis hunden f.eks. dutter på apporten i stedet for at holde om den) eller vi kan håndtere situationen (f.eks. kalde/blidt afbryde hvalpen der er begyndt at grave i haven). Det vigtigste er, at vi hver gang hunden udviser en uønsket adfærd, fokuserer på hvad det er vi vil have hunden til at gøre i stedet for. Det er det, der er løsningen. 

Frivillig håndtering injektion

Temahold

Udover almindelig holdtræning tilybder jeg også forskellige temaholdhold. Det er hold hvor vi går i dybden med et emne. Af emner jeg har behandlet kan nævnes: empowerment for lydangste hunde, frivillig håndtering, tjek på turen og hold fast på apporten

Enetimer

Har du lyst til at få en til en undervisning, er det også en mulighed. Det kan være fordi det passer dig bedre tidsmæssigt, du gerne vil have hjælp til en eller flere øvelser eller at du gerne vil ind på et hold, men ikke kender til klikkertræning i forvejen. Vi tilbyder også hvalpepakker, hvor vi kommer hjem til dig og giver dig redskaberne til at få hverdagen med en hvalp til at fungere.