Abigail DK (DK 10165/2013) - også kaldet Abby

Abby hedder egentlig Abigail og er opkaldt efter Abby fra NCIS (som hedder Abigail, men bliver kaldt Abby), hvis du kender den serie. Hun er fra Lillis andet kuld og er født d. 20. maj 2013 – pinsemandag. Hun er født på parkeringspladsen foran Dyreklinikken Artemis. Jeg vidste, at jeg ville beholde en tæve fra det kuld og hun kom på min radar allerede 3 dage gammel. Abby var den første hvalp fra det kuld jeg lavede Biosensor programmet på og under hele seancen protesterede hun en hel del. Jeg kan huske, at jeg tænkte: plejer de at protestere så meget? – Og nej, det gjorde de andre ikke J Abby var den første hvalp i haven og første gang hun var væk fra mor og søskende vandrede hun lystigt rundt og undersøgte alt.

Hun er en helt anden type hund at træne med end Lilli. Ikke at den ene er bedre end den anden, Abby er bare anderledes. Hun er mere følsom end Lilli, hvilket er fantastisk forstået på den måde, at hun reagerer utrolig godt på min begejstring – jeg kan rent faktisk belønne hende med ros alene. Bagsiden af den medalje er, at hun også reagerer, hvis jeg bliver frustreret over, at der er noget i træningen hun ikke forstår. Abby har klart lært mig den lektie det er at sige ”pyt”.

I efteråret 2016 var vi til vores første lydighedskonkurrence. Abby gjorde det helt fantastisk og vandt klassen. Den ene prøve kvalificerede os til DM i klasse 1, hvilket jeg var utroligt overrasket og glad for. Vi kunne dog ikke deltage, da Abby i maj 2017 blev parret med Berry og fik sit første kuld hvalpe d. 16. juli 2017. 

I foråret 2017 begyndte jeg at  træne lidt jagtrelateret træning med hende. Mit mål var at stille hende til en kvalifikationsprøve, men hun gik i løbetid før jeg kunne nå det. Så nu er den prøve udsat til hvalpene er flyttet hjemmefra og hun er trænet op igen. Jeg har været meget overrasket over hvor let hun har haft ved at lære at apportere fugle - det er let at se hvad hun er skabt til, selvom hun nu også nyder at træne lydighed.

Abby er en sød, kælen og i det hele taget en ukompliceret hund. Ligesom sin mor har hun en helt bestemt plads i mit hjerte og når hun ser på mig med sine rolige, blide, brune øjne bliver jeg helt blød i knæene.