Lilla-pigen

Blå han

Pink pige

Lilla-pigen

Blå han

Pink tæve

Tid Farve/køn Vægt
06.20 Lilla tæve 370
07.20 Blå han 320
07.40 Pink tæve 290
09.07 Sort han 352
10.53 Guld tæve 300
11.27 Sort tæve 310

 

3½ uge gamle

Så er hvalpene ved at være 3½ uge gamle og det må være på tide med en update. Alle hvalpe fik ører i lørdags og det markerer begyndelsen på socialiseringsperioden.

Hvalpene har fået deres første måltid. Det plejer at være et værre griseri, der ender med at alle hvalpene er smurt ind i mad. Det skete ikke denne gang, måske fordi jeg ventede nogle ekstra dage før jeg gav dem mad. De har dog haft poterne i fadet - ellers vil de ikke være ordentligte hvalpe.

Hvalpene er også kommet ud i den fylde størrelse af hvalpegården og jeg er begyndt at give dem lidt forskelligt legetøj. Jeg prøver at sørge for, at der sker noget nyt for hvalpene hver dag. Ikke at det nødvendigvis skal være noget stort - socialisering og miljøtræning skal ske i hvalpenes tempo. Det har f.eks. været nyt legetøj, duften fra min datters ridebukser, en sammenfoldet foldekasse de kan kravle på og selvfølgelig forskellige mennesker. 

1½ uge gamle

Så er hvalpene 1½ uge gamle og en enkelt er ved at få øjne. Jeg har først fået taget billeder af dem nu her fordi alle hvalpe har været syge. 

Abby fik efter fødslen en slem diare og selv om jeg i samarbejde med både min egen og min fertilitetsdyrlæge forsøgte at få hende tilbage på ret kurs med skånemad og div. kosttilskud, lykkedes det ikke. Hun fik desværre smittet en af hvalpene. Den sorte han tabte sig 100 g på et døgn og selvom han ikke så påvirket ud, så er det meget for en lille hvalp. Derfor kørte jeg både ham og Abby til dyrlægen. 

Abby fik det lynhurtigt bedre efter en god dyrlægecocktail. Den sorte han var lidt længere tid om at blive rask og jeg endte med at måtte give ham erstatning for at være sikker på, at han fik nok at spise. Fordi jeg begyndte at veje hele kuldet 3 gange om dagen opdagede jeg, at nogle af de andre hvalpe begyndte at tabe sig og så måtte de alle sammen en tur til dyrlægen. Jeg opdagede selvfølgelig om eftermiddagen somr den sorte han havde fået sin 2. sprøjte antibiotika og formiddagen. Godt at det er tilladt at tage til dyrlæge to gange på samme dag :) 

Hele kuldet er nu blevet behandlet og alle har det heldigvist fint nu og tager pænt på.

 

Fødslen

Så var det i dag, d. 15. juli, at Abby fik sine hvalpe. Seks stk. i alt, fordelt på fire tæver og to hanhunde. Fødslen gik i gang fredag morgen og selve opblogningsfasen tog forholdsvist lang tid, ca. 24 timer. Det gennemsnitlige er ca. 6-12 timer, men 24 timer er ikke unormalt. Den første hvalp, lilla tæve, blev født kl. 06.20 og den sidste, sort tæve, kl. 11.27. Jeg vil ikke sige at Abby smuttede mandler - men det var tæt på :)

Jeg havde god hjælp, både af min søde kusine, som også er min dyrlæge og så en af mine søde kursister, Katrine Bøg, som har god erfaring med fødsler. Du kan læse mere om fødslen her: 

Sort dreng

Guld pigen

Sort pige

Sort dreng

Guld-pigen

Sort tæve