Lilli og Dexter hvalpe

Fødslen

D. 24. april 2010 fødte Lilli 9 hvalpe, 2 tæver og 7 hanner hvoraf en desværre var dødfødt.

Lilli fødte tre dage før tid og vi havde været på påskeferie i sommerhus. Lillis temperatur faldt den sidste dag vi var afsted. Heldigvis nåede vi hjem i god tid før fødslen. Den første hvalp blev født kl. 01.35 og Lilli så godt nok lidt sjov ud og var i hvert fald ikke helt klar over hvad der foregik. Hun accepterede dog den lille hanhvalp uden problemer. De næste fem hvalpe blev født uden problemer - tre af dem dog i haven. Lilli ville af en eller anden grund gerne føde derude.

Den 7. hvalp havde hun problemer med at få ud og han var desværre dødfødt da han kom ud. Han var meget lille - endnu mindre end resten, som ellers heller ikke var for store (fra 125 g til 236 g). Min overnattende dyrlæge var i tvivl om der var flere hvalpe tilbage, så vi tog til klinikken og fik Lilli røgtenfotograferet. Der lå to hvalpe tilbage. Lilli fik noget vestimulerende og blev ultralydsscannet. De to hvalpe havde meget svage hjertelag, men mens vi stod og diskuterede for og i mod kejsersnit fødte Lilli de sidste to. Begge sunde og raske. De blev født lidt før kl. 11 om formiddagen.

Socialisering

Lige siden jeg besluttede at jeg ville prøve at have et kuld hvalpe, har jeg tænkt over hvordan jeg bedst kunne hjælpe dem på vej socialiserings- og miljøtræningsmæssigt. Jeg havde da også lagt en plan som gik ud på, at jeg for det første lod hvalpene gennemgå the Biosensor Program (se under før du køber hvalp for beskrivelse) og fra ca. 3 ugers alderen skulle hvalpene hver dag opleve noget nyt. I begyndelsen var det noget nyt legetøj, komme ud i stuen/køkken/have, osv.

Efterhånden som de blev ældre arrangerede jeg, at de kom ud at køre, kom på andre underlag end dem de var vandt til, oplevede andre hunde, oplevede at være alene og kom ud og oplevede mennesker og børn (ud over mine egne). Ikke hver dag skete der noget "stort", men jævnligt.

Derudover begyndte jeg at træne med hvalpene, da de var omkring 5½ uge gamle. Det er utroligt så lærenemme så små hvalpe kan være og i løbet af meget kort tid kunne alle hvalpe tilbyde spontan kontakt, komme når der blev kaldt (enkeltvis) og dutte på en targetstick. De hvalpe jeg havde efter de var fyldt 8 uger blev desuden trænet til potetarget, apport og fri shaping - både af mig og af andre dygtige trænere.

Bella - 8 uger

Tecia - 7½ uge gammel

Watson - 11 uger

Holmes (Vitus) - 8 uger

Chaplin - 11 uger

Darwin - 11½ uge

Nobel - 8½ uge

Gandhi - 14 uger

Navn

AA-status

HD-status

Bella

0

D

Tecia

0

A

Watson

0

A

Holmes (Vitus)

1

A

Chaplin

0

A

Darwin

1

A

Nobel

0

A

Gandhi

0

A