Blå han, 4½ uge

Grøn han, 4½ uge

Sort han, 4½ uge

Blå han, 3 uger

Grøn han, 3 uger

Sort han, 3 uger

Blå han, 1 uge

Vægt: 204 g

Grøn han, 1 uge

Vægt: 626 g

Sort han, 1 uge

Vægt: 705 g

Blå han

Født i kassen - vægt: 146 g

Grøn han

Født ved kejsersnit - vægt:294 g

Sort han

Født ved kejsersnit - vægt: 280 g

Den 4. og 5. uge

Så er hvalpene knapt 5 uger gamle. Der er rigtigt kommet gang deres sociale verden. De leger med hinanden - både brydelege og trækkelege med legetøj - og så vil Lilli enormt gerne lege med dem. De vil dog hellere have mad fra hende :)

Jeg er begyndt at klikkertræne dem og har udover at betinge klikkeren (og lære dem at spise godbidder ;o)) også trænet snudetarget med dem. Hvalpene har også været på deres første kørertur. Det var ned til Thomas Ingvorsen på Højelse dyreklinik for at få dem tjekket igennem for eventueller fødselsskader i bevægeapparatet. Der var faktisk en del der var skæve i nakke og lænd. Det er meget muligt at det ville være gået over af sig selv - men hvorfor tage chancen, når jeg nu har adgang til en dygtig kiropraktor

Derudover har de haft besøg at 9 vilde drenge, været mere i haven, vænnet til støvsuger (jeg støvsuger rundt omkring dem og de vipper lige lidt med ørerne) haft besøg fra Jylland og leget med div. legetøj og genstande.

Hos Thomas Ingvorsen

Det er godt der også er tid til at sove :)

Den tredje uge

Så er hvalpene blevet 3 uger gamle. Ørerne er åbne, de er begyndt at bevæge sig mere sikkert og har fået deres første måltid. Det betyder, at de også har fået deres første "bad". I første omgang i maden og dernæst af mig! Der er kommet meget mere social adfærd, de er begyndt at knurre af hinanden og lege små brydelege. De forsøger sig også med løb, men det går sjældent godt i mere en nogle skridt af gangen.

De er nu også begyndt at være i hele kvavlegården og har også været i køkkenet et par gange. Lidt skræmmende, men så er det godt at deres mor også var der. De har fået lidt legetøj ned i kravlegården og har viser også interesse for det.

1. fodring

Den anden uge

Så er hvalpene blevet lidt over 2 uger gamle. De tager alle pænt på - også den lille "blå" hanhund. Den første til at åbne øjene var den sorte hanhund. Både ham og den hvide tæve åbnede øjenene (på klem) på deres 10. dag. Dagen efter fulgte den grønne han og den sorte tæve og den lille (blå han) og hende den tykke (røde tæve) var sidt og åbnede "først" øjnene på 12. dagen. 

De er alle oppe og gå og kan gå lidt uden af vælte, men de vælter alle tit - til stor morskab for mig, for det ser sjovt ud. De er også så småt begyndt at udvise lidt social adfærd. 

Den første uge

Så er den første uge gået og alle hvalpe har det godt. De tager alle på - nogle mere end andre :) Lilli er igen begyndt at ville ud af hvalpekassen, noget hun ikke var specielt interesseret i de første dage. Hun er så forsigtigt med hvalpene og venter tålmodigt på at jeg hjælper hende med at komme ned at ligge, dvs. fjerne hvalpe, så hun ikke kommer til at lægge sig på dem.

Jeg er i fuld gang med the biosensor programmet og det er nogle meget livligt hvalpe - ikke at det er en dårlig ting. De er også så småt begyndt at komme op på poterne og kravle lidt - dog en anelse vakkelvoret.

Stemningsbilleder fra de første tre dage

Fødslen

Mandag d. 20. maj fødte Lilli 6 hvalpe - tre tæver og tre hanner. Fødslen var en hård en af slagsen. Hun begyndte sin opblokningsfase lørdag sidst på eftermiddagen, men selve fødslen gik først i gang søndag sen aften. Den første hvalpe blev født kl. 01.20 og var en lille han på kun 146 g. Så gik fødslen nærmest i stå og efter 3 timer hvor der ike rigtigt skete noget andet end at Lilli blev mere og mere træt, blev beslutningen om et kejsersnit taget. Afsted til Artemis i Hellerup. Lilli faldt nærmest i søvn på vejen, men kunne dog lige føde en stor tæve kl. 05.00 på parkeringspladsen foran Artemis. Så gik hun i stå igen og hun var så træt. Jeg vidst fra scanningen at der skulle være et sted mellem 6 og 9 hvalpe ialt, og hverken mig eller min dyrlæge kunne lide at hun var så træt. Hun fik kejsersnit og de sidste fire hvalpe kom ud lige omkring kl. 07.00. De havde alle en god størrelse. Lilli blev steriliseret på samme tid, da det var det sidste kuld hun skal have og hun har haft livmoderbetændelse før.

Lilli var meget påvirket det første døgn og jeg må indrømme at jeg var meget bekymret. Hun havde blege slimhinder, havde forhøjet temperatur og var i det hele taget påvirket. Hun kom på drop mandag nat og det hjalp - heldigvis. Nu ligger hun og tager sig godt af sine hvalpe, men lidt hjælp til den lille han fra mig :) 

Rød tæve, 4½ uge

Hvid tæve, 4½ uge

Sort tæve, 4½ uge

Rød tæve, 3 uger

Hvid tæve, 3 uger

Sort tæve, 3 uger

Rød tæve, 1 uge

Vægt: 780 g

Hvid tæve, 1 uge

Vægt: 657 g

Sort tæve, 1 uge

Vægt: 718 g

Rød tæve

Født i bil foran Artemis - vægt: 320 g

Hvid tæve

Født ved kejsersnit - vægt: 250 g

Sort tæve

Født ved kejsersnit - vægt: 260 g